16 Paź

Szpinakowy DIP

Świetnie smakuje z pełnoziarnistymi grzankami. Możesz dodać ząbek czosnku jeśli lubisz!
Możesz również podgrzać dip i potraktować go jako sos do makaronu.

Składniki
100 gram (lub więcej, dla tych którzy dbają o smak a nie o linię) ulubionego sera np. Roquefort
1 szklanka jogurtu naturalnego (najlepszy grecki)
Kilogram szpinaku (np. mrożonego)
Puszka kasztanów jadalnych
1 szklanka drobno pokrojonej czerwonej papryki 
Mix ziół wedle gustu lub sos ziołowy , sałatkowy.


Przepis:
Kasztany, ser i paprykę zmiksuj blenderem.
Dodaj szpinak i zioła.
Kiedy gęstość jest już odpowiednia – wstaw do lodówki na 2 godziny, aby dip nabrał aromatu. 

Twój komentarz




POKAŻ
Karolina Kozela -ZnanyLekarz.pl